Enkelt och supersmarrigt – jordgubbsflan

Enkelt och supersmarrigt – jordgubbsflan
Lätt och snabbt fixar du den saftiga chokladbottnen. Toppa med grädde och massor av bär. Garanterad succé och klart på bara en halvtimme!
Annons
Lättgjord chokladbotten toppad med grädde och massor av jordgubbar och körsbär.
Supergott när man vill ha en snabb, enkel jordgubbstårta! Foto: Pontus Ferneman

Recept Jordgubbsflan

6–8 bitar
Tid: ca 35 min

Ingredienser:
100 g smör
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Topping:
ca 3 dl vispgrädde
1/2–1 liter jordgubbar
några körsbär till garnering

Annons

Gör så här:
1. Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner havregryn och socker. Blanda resterande ingredienser och rör ner.

Annons

2. Täck en springform med löstagbar botten (23–24 cm i diam) med bakplåtspapper och fördela havresmeten jämnt i den.

3. Grädda i 200°, 10–12 minuter. Lossa bottnen när den svalnat något. Lägg upp på fat. Vispa grädden och spritsa runt om. Fördela bär över.

Sommarens favorit!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons