Enkla smårätter till påsk

Enkla smårätter till påsk recept
Bjud på en lyxig plockbuffè till påsk eller komplettera ditt traditionella påskbord med någon av de här läckerbitarna. Härliga smaker av kallrökt lax, mozzarella, melon och mycket mer!
Annons

Enkla smårätter till påsk recept

Enkla smårätter till påsk – recept

Gindrink med rosmarin

1 person
5 cl gin
2 1/2 msk pressad saft av citron
1 tsk florsocker
2 iskuber
2 dl soda

Garnering:
1 citronskiva
1 rosmarinkvist

1. Skaka gin, pressad citronsaft och florsocker tillsammans med is.
2. Häll i glas och toppa med soda. Garnera med citron och rosmarin- kvist.

Mimosadrink

1 person
2 1/2 msk pressad saft av apelsin
10 cl mousserande vin

Annons

Garnering:
1 äggvita
strösocker
1 apelsinskiva

1. Pensla glasets kant med äggvita och doppa i strösocker. 2. Häll pressad apelsinsaft i glaset och toppa med mousserande vin. Garnera med en apelsinskiva på kanten av glaset.

Rosa sorbetmimosa

1 person
Lägg en 1 kula hallonsorbet i ett coupeglas. Häll över 1 dl mousserande vin.

Mozzarellaägg

8 personer, 16 stycken
Halvera 8 körsbärstomater och gröp ur kärnhuset. Lägg ner några rödbetsskott eller alfalfagroddar i tomathalvorna och fördela 16 mozzarellakulor ovanpå.

Melonkulor med parmaskinka

8 personer, 16–20 stycken
Ta ut kulor ur 1 honungsmelon med hjälp av ett kuljärn. Dela 100 g parmaskinka i bitar. Fäst basilikablad och sedan skinka på tandpetare. Sätt i tandpetarna i melonkulorna.

Chips med löjrom

8 personer
1 1/2 dl crème fraiche
8 runda nachochips
80 g löjrom eller annan rom

Annons

Garnering:
8 små dillvippor

1. Vispa crème fraichen tjock. Lägg en klick på varje chips, toppa med löjrom och dekorera med dill.

Gratinerad toast med bacon

8 personer
1 purjolök
25 g smör
salt
50 g bacon
1/2 dl crème fraiche
½ baguette
50 g ost, riven

Garnering:
persilja

1. Sätt ugnen på 180°.
2. Ansa och finhacka purjolöken. Smält smöret i en gryta. Tillsätt purjolöken, salta och låt sakta puttra i 3–4 minuter; rör om då och då.
3. Strimla baconet. Rör ner crème fraiche och bacon i grytan; låt puttra några minuter till.
4. Skär baguetten i tunna skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Fördela purjolökskrämen på skivorna och strö över riven ost. Tillaga i ugnen, 12–15 minuter. Dekorera med lite persilja.

Lax i glas

8 personer
150 g edamamebönor
1 msk saft av citron
1 msk rapsolja
salt och peppar
100 g kallrökt lax

Garnering:
ärtskott eller krasse

1. Koka edamamebönorna i lättsaltat vatten, ca 10 minuter.
2. Mixa bönorna med pressad citronsaft och rapsolja. Smaka av med salt och peppar.
3. Fördela bönkrämen i åtta snapsglas. Skär laxen i strimlor och lägg dem i rullar på toppen av bönkrämen. Klipp över ärtskott eller krasse.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons