Ulrikas läckra falukorv fylld med äpplen och ost

Ulrikas läckra falukorv fylld med äpplen och ost
Ugnsgratinerad falukorv med både fräscha äpplen och krämig ost är vardagsmat att längta efter. Servera med grönsaker.
Annons
Smakrikt gott från Ulrikas hälsokök.

Falukorv med äpple

4 port
30 min
654 kcal/port

600 g falukorv
1 äpple
1/2 dl sötstark senap
100 g ost i skivor
1 skivad rödlök
165 g färsk spenat
salt, peppar
färsk persilja

Senapskräm:
1 1/2 dl crème fraiche
2 msk sötstark senap
1 msk dijonsenap
salt, peppar

Annons

1. Snitta falukorven och lägg den i en ugnsfast form.
2. Skiva halva äpplet tunt. Bred senap i korvsnitten och stoppa ner äppelskivor och ost. Grädda i 200°, 20 min.
3. Skiva äppelhalvan. Fräs lök, spenat och äpple i olivolja. Salta och peppra.
4. Blanda senapskrämen.
5. Lägg grönsakerna på ett fat, lägg korven över. Garnera med persilja. Servera med senapskrämen.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Gå Ulrikas onlinekurser där du får lättlagade maträtter, färdiga inköpslistor och daglig coaching av Ulrika Davidsson. Läs mer här!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons