Falukorvsgratäng – en lyxig vardagsklassiker!

Falukorvsgratäng – en lyxig vardagsklassiker!
Falukorv i ugn – en träffsäker succé hos de allra flesta.
Annons

ugnsbakad falukorv

Ugnsbakad falukorv med potatismos

4 personer

1 falukorvsring, ca 800 g
800 g potatis
1 dl mjölk
salt, peppar
ca 25 g smör
2 äpplen
1 rödlök
100 g Västerbottensost, riven
färsk timjan

Skala och dela potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Mosa potatisen med smör och mjölk och smaka av med salt och peppar.

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg korven i en smord, rund ugnsform. Skär snitt i korven med ca 2 cm mellanrum.

Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Skala och skiva löken. Fördela lök och äpplen i skårorna på korven.

Spritsa eller klicka moset runt omkring korven. Strö över riven ost och ställ formen i nedre del en av ugnen i ca 20 minuter.

Tips! Smaksätt gärna moset med t ex ett par msk färskriven pepparrot eller finhackade örter.

Klipp över lite färsk timjan vid servering.

Recept av Janet Gustavsson
Foto Erik Karlsson

Recept på goda middagstips med falukorv

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons