Ajvarbiffar med coleslaw-sallad

Färsbiffar med ajvar i pitabröd recept
Ajvarbiffar och coleslaw smakar ljuvligt ihop i ett pitabröd. Enkelt och gott till vardags!
Annons

Ajvarbiffar med coleslaw

4 portioner

400 g blandfärs
1 dl ajvar relish
½ dl ströbröd
1 ägg
¾ tsk salt
svartpeppar
smör till stekning

Coleslaw:
400 g vitkål
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 msk svensk senap
salt, peppar
4 libabröd* eller vanliga pitabröd

Annons

Garnering:
persilja

1. Blanda färs, ajvar relish, ströbröd, ägg, salt och peppar i en bunke. Forma 8 biffar av smeten.
2. Stek dem tills de är genomstekta i en stekpanna med smör. Passa noga då ajvaren gör så att de lätt bränns vid.
3. Coleslaw: Finstrimla vitkålen och lägg i en bunke. Krama den lite lätt med handen. Rör ner crème fraiche, majonnäs, senap, salt och peppar.
4. Servera biffar och coleslaw i libabröd. Strö på finhackad persilja.

*Libabröd är libanesiska tunnbröd.

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons