Färsbiffar med rostade rotfrukter

Färsbiffar med rostade rotfrukter recept
Enkelt recept på färsbiffar med ugnsrostade rotfrukter och fetaostsås. Enkelt och gott till vardags!
Annons

Färsbiffar med rostade rotfrukter recept

Färsbiffar med rostade rotfrukter och fetaostsås – recept

4 personer
400 g färs, valfri sort
1 ägg
1 morot
1 vitlöksklyfta
2 tsk torkad timjan
salt, peppar
1 msk smör- och rapsolja

Rotfruktsröra:
2 morötter
2 rödbetor
2 rödlökar
2 tomater
1 kvist rosmarin
2 ¼ dl fullkornsbulgur

Annons

Servering:
fetaostsås, se recept nedan

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rör ihop färs, ägg, skalad och fint riven morot, pressad vitlök, timjan, salt och peppar. Forma färssmeten till avlånga biffar.
3. Bryn biffarna runt om i en stekpanna med smör- och rapsolja. Ställ åt sidan.
4. Rotfruktsröra: Skala och skär morötter och rödbetor i bitar. Skala och klyfta löken. Skär tomaterna mitt itu. Lägg alltsammans i en ugnsform och krydda med rosmarin. Tillaga i ugnen, ca 30 minuter.
5. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
6. Lägg biffarna på rotfrukterna efter 10 minuter och tillaga i ugnen. Ta upp biffarna och lägg i en skål. Blanda försiktigt ner bulgur bland rotfrukterna.
7. Servera färsbiffarna och rotfrukterna med fetaostsås.

Fetaostsås

Mixa 100 g fetaost, 1 dl keso och 1 dl hackad basilika. Smaka av med salt och peppar.

Recept: Janet Gustavsson
Bild: Erik Karlsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons