Lax- och skaldjurslasagne recept

Lax- och skaldjurslasagne recept
Den perfekta lasagnen för dig som gillar fisk och skaldjur. Det här ljuvligt krämiga receptet är fullt med härliga smaker från havet!
Annons
laxlasagne är underbart värmande gott och nyttigt.
Foto: Anette Nilsson

● 4 pers ● 1 tim

4 stora färska lasagneplattor
400 g räkor med skal
450 g lax
3–4 kvistar dill
7 cm purjolök
180 g färsk spenat
rapsolja till stekning
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk konc hummerfond
2 tsk sambal oelek
ca 10 minitomater
1 dl riven gratängost

Annons

Servering
Valfri sallad

1. Sätt ugnen på 175°. Skala räkorna och hacka dem grovt. Skär laxen i tunna strimlor. Hacka dillen.

2. Skiva purjolöken tunt. Fräs spenaten mjuk i lite rapsolja i en stekpanna tillsammans med purjolöken. Krydda med salt och peppar.

3. Lägg spenatfräset i en bunke och blanda med hackad dill, crème fraiche, grädde, mjölk, hummerfond och sambal oelek. Krydda med salt och peppar.

4. Varva spenatblandningen med lasagneplattor, räkor, lax och halverade tomater i en eldfast form, ca 20 cm i diameter. Du kan också använda en fyrkantig i liknande storlek. Avsluta med crème fraiche-blandningen och toppa med osten.

5. Baka i ugnen i ca 40 minuter. Låt den sedan stå och vila ca 10 minuter före servering. Garnera med en sallad gjord på t ex spenat, dill, tunt skuren purjolök och kanske lökgroddar.

Av Jan-Erik Hagbohm

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons