Festlig fiskgratäng med skaldjur

Festlig fiskgratäng med skaldjur
Här samsas både räkor, krabba och torsk under krämig sås. Servera i portionsformar så blir det extra festligt!
Annons
Under krämig täcke finner du krabba och torsk.

Krämig skaldjursfrestelse

4 personer

200 g skalade räkor
1 burk krabba
200 g torskfilé
1 fiskbuljongtärning
100 g champinjoner
20 g smör
1 msk vetemjöl
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
salt, peppar
1 dl riven ost

Annons

1. Låt räkor och krabba rinna av i en sil. Dela torsken i bitar och koka med buljongtärning i 10 min. Låt rinna av.

2. Hacka svampen. Blanda torsk, hälften av räkorna och svamp, lägg i smord ugnsform.

3. Smält smöret till gratängsåsen, pudra över mjölet och rör om, späd med grädde och koka så det tjocknar. Rör i crème fraiche och krydda.

4. Tillsätt krabba och häll såsen över gratängen. Strö över osten och gratinera i 200° i ca 15 min. Toppa med resterande räkor.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons