Festlig laxtårta med mango och räkor

Festlig laxtårta med mango och räkor
Vacker och vansinnigt god är denna laxtårta som toppats med läckra räkor och fruktigt fräsch mango. Passar perfekt till sommarfestens buffébord!
Annons
Så festlig och god! Denna laxtårta med mango och räkor lämnar inget övrigt att önska. Foto: Lisa Björner

Lax- och räktårta med mango

8 port
Tid: 3 tim 30 min

300 g kavring
100 g smält smör

Fyllning:
4 gelatinblad
200 g kallrökt lax
4 dl lätt-crème fraiche
2 msk hackad dill
2 msk Kalles kaviar
1/2 tsk salt
1/2 dl mjölk

Annons

Garnering:
100 g mangobitar, frysta eller färska
100 g avokadobitar
500 g räkor med skal
dill

1. Lägg smörpapper i botten på en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diam. Skär bort kanterna på brödet och smula det i en matberedare. Blanda smulorna med smält smör. Tryck sedan ut massan i formen och ställ den kallt.
2. Lägg gelatinbladen i blöt i lite kallt vatten. Skär laxen i småbitar. Skär bort mörka delar i laxen.
3. Blanda crème fraiche, dill, kaviar, 2/3 av laxen och salt.
4. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull i mjölken på svag värme. Blanda ner gelatinlösningen i laxblandningen. Häll i pajformen. Ställ tårtan att stelna i kylen några timmar.
5. Garnera tårtan med lax, mango, avokado, skalade räkor och dill.

På bara en halvtimme gör du dessa fina laxtacos med apelsinsalsa. Foto: Lisa Björner

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons