Fetaostfylld kycklingfilé med rostad majssallad

Fetaostfylld kycklingfilé med rostad majssallad
Salt, sött och kryddigt – det här receptet på fetaostfylld kycklingfilé med rostad majssallad har allt dina smaklökar vill ha!
Annons

Fylld kycklingfilé med fetaost och dijonsenap

4 personer
4 kycklingfiléer
140 g bacon
Fyllning:
75 g fetaost
1/2 dl riven ost
1 msk dijonsenap
2 msk kapris
1/2 rödlök, hackad
1/2 dl hackad persilja
salt och peppar
Pensling:
2 msk chilisås
1 tsk liquid smoke
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk rapsolja
Servering:
rostad majssallad, se recept

Annons

1. Snitta kycklingfiléerna längs med och vik ut dem. Banka ut dem lite så att de blir större och tunnare.
2. Fyllning: Smula fetaosten i en skål och blanda med riven ost, senap, kapris, hackad lök, persilja, salt och peppar. Fördela fyllningen på filéerna och vik ihop dem.
3. Linda baconskivor runt om så att filéerna håller ihop. Fäst dem eventuellt på spett.
4. Pensling: Blanda chilisås, liquid smoke, vinäger och olja. Pensla kycklingfiléerna med blandningen. Grilla först över glöden tills kycklingen fått färg. Grilla sedan indirekt tills innertemperaturen är 70°, ca 15 minuter.
Du kan också tillaga dem i ugnen: Bryn filérna först runt om i lite smör i en stekpanna tills de fått färg och lägg dem sedan i en ugnsform. Sätt in i 200° tills de är genomstekta, ca 20 minuter.

Annons

Indirekt grillning …
… är en teknik vars effekt liknar ugnstillagning. Passar mat med längre tillagningstid, som hela köttbitar, och större fiskar. Lägg kolen längs sidorna och grilla maten i mitten. Bäst är att ha lock på och öppna bara för att kolla om maten är klar!

Rostad majssallad

4 personer: Pensla 3 förkokta majskolvar runt om med 1 msk olivolja. Grilla kolvarna tills de fått fin färg. Låt svalna något. Skär av majskornen. Skala och riv 1 vitlöksklyfta och blanda med 2 msk ketchup, 1 msk pressad limesaft, 1 tsk chipotlepasta, salt och peppar till en dressing. Blanda majskorn, 75 g smulad fetaost och 1 dl persiljeblad. Rör i dressingen. Lägg upp tillsammans med limeklyftor.

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons