Fina fiskgrytan

Att laga en gryta är alltid en bra idé! Den här läckra varianten med fisk får mustig smak av vitt vin och lite extra hetta från kajennpeppar.
Annons
Fiskgryta
Gott som värmer!

Fiskgryta

4 port
Tid: ca 40 min

1 purjolök
1 röd paprika
smör till stekning
7 dl fiskbuljong
2 msk hummerfond
1 krm kajennpeppar
1/3–1/2 tsk paprikapulver
3 dl torrt vitt vin
300–400 g fryst fisk, torsk och lax, eller fisk- och skaldjursmix
3–6 körsbärstomater på kvist

Annons

Garnering:
dill
gräslök

Annons

1. Strimla purjolöken, skär paprikan i mindre bitar. Fräs hacket i smör i ett par min. Tillsätt buljong, fond och kryddor. Låt puttra ihop i ca 10 min.
2. Häll i vinet, sjud upp soppan och tillsätt fisken. Låt puttra på svag värme under lock tills all fisk är klar.
3. Skålla tomaterna i sjudande vatten under tiden, ta upp och skala dem. Toppa grytan med delade tomater och hackad dill och gräslök.
4. Servera med kokt potatis eller ris.
Tips! Aioli är gott till.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

gryta

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons