Finska pinnar – spröda och ljuvliga!

finska pinnar
Finska pinnar, enkla att baka och en klassiker bland småkakor. Spröda mördegskakor med mandel och pärlsocker på. Den perfekta kakan till fikastunden!
Annons

finska pinnar

En älskad småkaka – finska pinnar

ca 60 kakor

200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl

Garnering:
1 uppvispat ägg
pärlsocker
finhackad mandel

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka samman matfett, socker, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Arbeta till en deg. Dela i 8 lika stora delar. Rulla varje del till fingertjocka längder.

Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och hackad mandel.

Skär 6 cm långa längder och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Recept: Fler goda småkakor

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons