Rulltårta med lemon curd

Annons

Rulltårta

Rulltårta med lemon curd och bär

● 10–12 bitar

Rulltårtan blir ännu enklare att baka med en bakmatta! Se video nedan.

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Annons

Fyllning

5 msk lemon curd
4 msk hallonsylt
ca 6 klasar vinbär

Annons

Topping

2 dl vispgrädde
125 g röda vinbär
100 g hallon

1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30×40 cm, med bakpapper.

2. Vispa ägg och socker ljust och poröst. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Bre ut smeten över bakpapperet. Grädda mitt i ugnen i fem minuter.

Annons

3. Lägg ett bakpapper på köksbänken och strö över ett jämnt lager av strösocker. Stjälp upp kakan med botten upp på det sockrade papperet. Låt svalna lite och dra sedan bort det övre papperet. Är det svårt att få bort kan det hjälpa att pensla med kallt vatten.

4. Bre på lemon curd, hallonsylt och repade vinbär. Rulla ihop kakan från långsida till långsida. Låt rulltårtan ligga i pappret tills det är dags för dekorering.

5. Vispa grädden fluffig och bre den tjockt på tårtan. Avsluta med att dekorera med bären.

Recept: Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons