Fiskgratäng med krämigt kräfttäcke

Fiskgratängen som blir en favorit direkt! Ljuvligt krämigt kräftstäcke med ett sting av tabasco och spritsat mos som extra guldkant.
Annons
Krämigt och gott!

 

Fiskgratäng med kräftor

4 port

Annons

400–500 g portionsbitar av kolja, torsk eller liknande
1 msk margarin eller smör
salt, peppar

Kräft- och créme fraiche-täcke
3 dl lätt-crème fraiche
1 ask kräftstjärtar i lag
1 vitlöksklyfta

några droppar tabasco
1/2 dl finhackad dill

1/2 dl finhackad gräslök
100 g riven ost

salt, peppar

Annons

Potatismos:
1 kg potatis
2 msk margarin eller smör
1 dl mjölk
salt, peppar
vätska från den ugnsbakade fisken

Annons

1.Börja med moset. Skala potatisen och koka den mjuk.
2.Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Klicka på mar­garin eller smör. Salta och peppra. Lägg ett dubbelvikt bakplåtspapper ovanpå fisken och ugnsbaka i 225°, 7 min. Ta bort bakplåtspapperet.
3.Häll av vattnet och kör potatisen med margarin eller smör, mjölk, salt och peppar till mos med en elvisp. Späd med vätskan som bildats när fisken stekts i ugnen.
4.Blanda crème fraiche, av­runna kräftstjärtar, pressad vit­lök, tabasco, dill, gräslök, ost, salt och peppar till en röra.
5.Lägg moset runtom fisken och kräftröran i mitten. Ugns­stek i 225°, 10–15 min. Servera fiskgratängen med en sallad.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons