Fläskfilé med gorgonzolasås

fläskfilegryta
Snabblagat och uppskattat! Bjud på festlig fläskfilégryta med gorgonzolaost.
Annons
fläskfilegryta
Fläskfilé med gorgonzolaost, så gott!

4 portioner
140 g skivat bacon
1 fläskfilé ca 700 g
salt, svartpeppar
2 msk smör
3 schalottenlökar
2 röda grillade paprikor
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 1/2 msk kalvfond (glutenfri)
150 g gorgonzola
2 msk finhackad persilja

Annons

Serveras med:
haricots verts
brysselkål
klyftpotatis

Garnering:
kryddgrönt

Strimla bacon och knaperstek, låt rinna av på hushållspapper. Putsa köttet, salta, peppra och bryn runt om i smör i stekpanna.
Skala och finhacka löken. Tärna paprikan. Lägg ner med köttet i stekpannan och tillsätt grädde, vatten och fond. Låt koka på svag värme ca 10 minuter. Dela osten i bitar och smält ner i såsen. Smaka av med kryddor och tillsätt persilja. Strö över bacon. Servera med rostad klyftpotatis och kokta grönsaker.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons