Fläskfilé med hasselbackspotatis under krämigt täcke

Fläskfilé med hasselbackspotatis under krämigt täcke
En klassiker på nytt vis! Allt i en form – så bekvämt.
Annons
Fläskfilé- och hasselbackspotatis på nytt vis – i gratängform.

Fläskfilé med hasselbackspotatis

4 personer

12 medelstora potatisar
20+15+15 g smör
3 msk ströbröd
500 g fläskfilé
salt, peppar
2 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
150 g riven västerbottensost
250 g cocktailtomater

Annons

1. Skala och skär tunna snitt i potatisen, men inte helt igenom, och ställ i smord ugnsfast form runt kanten. Lägg ca 20 g smör på potatisarna, strö över ströbröd och salta. Ställ in i ugnen i 200° i ca 45 minuter.

Annons

2. Ansa filén från hinnor, salta och peppra, bryn i ca 15 g smör. Skär upp i skivor.

3. Smält resten av smöret (ca 15 g), rör i mjölet, tillsätt grädden och koka upp. Rör i osten.

4. Lägg filén i mitten av formen när 20 minuter återstår. Häll över gratängsåsen, halvera tomaterna och lägg med snittytan upp och ställ in i ugnen.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons