Skinklindad fläskfilé med tortellinisallad

Fläskfilè med lufttorkad skinka recept
Helstekt fläskfilé inlindad i lufttorkad skinka och med en lyxig pastasallad med tortellini.
Annons

Fläskfilè med lufttorkad skinka recept

Fläskfilé med lufttorkad skinka

4 personer

1 fläskfilé, 700 g
6 skivor lufttorkad skinka
½ röd chili
2 vitlöksklyftor
3–4 msk färska örter, t ex basilika, persilja, rosmarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin

Annons

Tortellinisallad:
1 förpackning färsk tortellini med ostfyllning, 500 g
200 g färsk spenat
2 msk smör eller margarin
150 g sugar snaps
250 g små plommontomater
1 dl crème fraiche
½ dl grön pesto

Servering:
kryddgrönt, t ex basilika
kokt sparris och kokta sugar snaps

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Putsa köttet. Lägg skinkskivorna omlott på en skärbräda.
3. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och grovhacka vitlöken samt örterna. Strö ut det på skinkskivorna och lägg fläskfilén ovanpå. Rulla in fläskfilén i skinkan och fäst gärna med tandpetare. Krydda med salt och peppar.
4. Hetta upp matfett i en stekpanna och bryn köttet runt om. Lägg köttet i en bakpappersklädd form och stek mitt i ugnen till innertemperatur är ca 70°, ca 20 minuter. Ta ut köttet. Låt det vila och skär sedan upp det i skivor.
5. Koka tortellinin efter förpackningens anvisningar. Spola av pastan i kallt vatten och häll på lite olja.
6. Ansa spenaten. Hetta upp matfett i en stekpanna och fräs spenaten blank utan
att den får färg.
7. Ansa sugar snapsen och koka dem i lättsaltat vatten i ca 1 minut. Spola dem i kallt vatten och dela dem på mitten.
8. Halvera tomaterna och blanda med pasta, spenaten och sugar snaps. Blanda crème fraiche och pesto och rör ner det i salladen. Garnera med basilika och servera till köttet. Servera gärna kokt sparris och några extra kokta sugar snaps till.

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons