Fläskfilépanna med svamp och senap

Fläskfilè med svamp recept
En krämig panna med fläskfilè, svamp och lök passar perfekt till helgen. Både läckert och lättlagat!
Annons

Fläskfilè med svamp recept

Fläskfile med svamp – recept

4 personer
600–700 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 + 2 msk smör
200 g champinjoner, gärna små hela
250 g steklök
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
2 msk fransk senap
2 msk finhackad persilja
1 msk finhackad rosmarin
1 msk pressad citronsaft
1 msk maizenaredning

Annons

Garnering:
persilja, rosmarin eller dragon

Servering:
rostade rotfrukter, se recept

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Putsa fläskfilén och skär köttet i skivor. Salta och peppra runt om. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med 2 msk smör. Ta upp köttet.
3. Ansa svampen. Om svamparna är stora, halvera eller skär dem kvartar. Skala lökarna. Fräs lök och svamp i en stekpanna med 2 msk smör. Lägg tillbaka köttet i stekpannan och tillsätt grädde, fond, senap, persilja, rosmarin och citronsaft; låt koka på medelvärme, ca 15 minuter. Red av såsen.
4. Vid servering: Garnera med persilja och/eller rosmarin/dragon. Servera med rostade rotfrukter.

Rostade rotfrukter

4 personer

Annons

Sätt ugnen på 200°. Tvätta och skär 800 g delikatess- potatis och 400 g sötpotatis i bitar. Lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Skala och skär 300 g morötter i bitar och lägg i långpannan. Ringla 2 msk olivolja över. Strö på 1 tsk flingsalt och 3 msk hackade färska örter, t ex persilja och rosmarin. Blanda. Tillaga strax under mitten i ugnen tills rotfrukterna fått fin färg och känns klara, 30–35 minuter.

Av Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons