Helstekt fläskfilé med tomat och mozzarellaost

Bjudmat
Bjud på fläskfilé med osttäcke och ugnsrostad potatissallad med sparris. Lika lättlagat som gott!
Annons
Bjudmat
Bjud på en riktigt god fläskfilé.

Fläskfilé med tomat och mozzarellaost
4 personer

ca 600 g fläskfilé
salt, peppar
3 msk finhackade örter tex. basilika

Topping:
ca 20 cocktailtomater i olika färger
1/2 kruka basilika
1 förpackning minimozzarellabollar
2 msk olivolja

Annons

Rostad potatissallad:
800 g delikatesspotatis
2 msk olja
250 g grön sparris
150 g sugarsnaps
1 röd lök
salt, peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Putsa köttet, salta och peppra.
Hetta upp smöret och bryn köttet runt om så att det får fin färg. Flytta över köttet till en långpanna med bakplåtspapper, sätt i en stektermometer och stek vidare mitt i ugnen till en innertemperatur på ca 60 grader, 15–20 minuter.

Dela tomaterna, grovhacka basilikan, halvera ostbollarna. Blanda samman. Skär köttet i skivor, lägg på ett ugnsfat och toppa med blandningen.

Gratinera mitt i ugnen ett par minuter så att osten smälter.

Rostad potatissallad: Tvätta och dela potatisen, lägg i en långpanna med bakplåtspapper och ringla över oljan. Salta och peppra och blanda om. Ställ in mitt i ugnen ca 25 minuter.
Ansa sparrisen och bryt bort den nedre delen. Koka stjälkarna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Spola genast av i kallt vatten och dela i mindre bitar. Ansa sugarsnapsen och koka i lättsaltat vatten ca 1 minut. Dela i mindre bitar. Skala och strimla löken tunt. Blanda samman samtliga ingredienser till potatissalladen.

Recept Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons