Fläskfilégryta med bacon och svamp – recept

Fläskfilé med svamp och bacon
Fläskfilégrytan får sälta från bacon och sötma från aprikoser. Så gott!
Annons

Fläskfilé med svamp och bacon

Fläskfilégryta med svamp och bacon

4 portioner
ca 600 g fläskfilé
2+2 msk smör
1 gul lök
200 g champinjoner
140 g tärnat bacon
300 g potatis
400 g sötpotatis
3 dl vispgrädde
4 dl vatten
3 msk kalvfond
200 g brysselkål
10 strimlade aprikoser
salt, svartpeppar
Garnering:
persilja
Tillbehör:
sallad
ev kokt potatis

Annons

Gör så här:
1. Putsa och skiva köttet, och bryn det på båda sidor i en stekpanna med 2 msk smör. Lägg över köttet i en stekgryta.
2. Skala och finhacka löken. Ansa och skär svampen i kvartar. Fräs lök och svamp blankt och smidigt i stekpannan i 2 msk smör. Lägg över i grytan. Stek bacon och tillsätt till grytan.
3. Skala och skär potatis och sötpotatis i bitar, och lägg över i grytan tillsammans med grädde, vatten och fond. Koka upp och koka på svag värme, 15–20 minuter.
4. Ansa brysselkålen och dela den på mitten. När det återstår ca 5 minuter, vänd ner brysselkål och aprikoserna. Känn med sticka om potatisen är klar. Smaka av med salt och peppar.
5. Vid servering: Garnera med persilja och servera med en sallad och ev kokt potatis.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Italiensk fläskfilégratäng

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons