Fläskfilépanna med gorgonzola och bacon

fläskfilé
Åh, så gott! Bjud på fläskfilé, bacon och gorgonzola.
Annons
fläskfilé
Fläskfilépanna med gorgonzola och bacon, mums!

Fläskfilépanna med gorgonzola och bacon

4 personer

700 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 purjolök
150 g sockerärter
140 g skivat bacon
3 dl vispgrädde
2 msk fransk senap
150 g gorgonzola
1–2 dl riven lagrad ost
3 msk finhackad persilja

Annons

Garnering:
persilja
bacon

Sätt ugnen på 225 grader.

Putsa filén och skär i skivor. Bryn skivorna lätt i lite matfett. Salta och peppra.

Ansa och strimla purjolöken. Halvera sockerärterna. Fräs lök och sockerärter blanka i lite matfett utan att det tar färg. Stek baconskivorna knapriga, låt rinna av på hushållspapper och dela dem i mindre bitar.

Annons

Fördela lök och sockerärter i en ugnstålig stekpanna eller en ugnsform. Lägg fläskfiléskivorna ovanpå. Strö över halva mängden stekt bacon.

Blanda grädde och senap smaka av med kryddor. Klicka ner gorgonzolaosten. Häll blandningen över köttet. Strö över riven ost och gratinera 13–15 minuter eller tills osten har fått en fin och gyllene färg.

Ta ut och toppa med resterande mängd baconbitar samt hackad persilja.

Text: Bitte Eson Forsberg
Foto:
Anders Norrsell

Prova också:

 

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons