Fläskfiléspett med tomat- och örtsmör

Fläskfiléspett med tomat- och örtsmör
Festligt värre blir det med grillade fläskfiléspett med tomat- och örtsmör och rostad potatissallad. Garanterat gott!
Annons

Fläskfiléspett med tomat- och örtsmör

Använder du grillspett i trä, tänk på att blötlägga dem innan.

4 personer

ca 700 g fläskfilé
1 tsk salt
svartpeppar
Chiliolja:
2 msk olivolja
1 tsk sambal oelek
Rostad potatissallad:
900 g delikatess- eller färskpotatis
3 msk oliv- eller rapsolja
1 knippe späda morötter
3 msk finhackade valfria örter
Servering:
tomat- och örtsmör, se recept nedan

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Putsa köttet. Skiva köttet och trä upp på grillpinnar. Salta och peppra.
3. Chiliolja: Blanda olja och sambal oelek, och pensla köttet med oljan.
4. Stek eller grilla spetten, ca 3 minuter per sida.
5. Rostad potatissallad: Tvätta och halvera eller kvarta potatisen. Lägg över i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Tillsätt olja och blanda om. Tillaga mitt i ugnen, ca 15 minuter. Tvätta morötterna och tillaga dem tillsammans med potatisen de sista 10 minuterna. Vänd ner örterna.
6. Vid servering: Klicka ut smöret på spetten eller servera i en skål bredvid.

Tomat- och örtsmör

Blanda 200 g rumsvarmt smör, 8 finhackade soltorkade tomater och 3 msk finhackad basilika. Vispa smöret fluffigt.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons