Flygande fläskfilé med mango – recept

Flygande fläskfilé med mango – recept
Festa med snabblagad fläskfilé och bjud på en uppdaterad variant av klassikern flygande Jacob. Bacon, mango och jordnötter är kompisar som höjer smaken!
Annons

Supergott med fläskfilé, bacon, mango och jordnötter. Klart på mindre än en halvtimme! Foto: Lisa Björner

Flygande fläskfilé med mango – recept

4 portioner
35 minuter

Ingredienser:
500 g fläskfilé
1 msk soja
140 g bacon
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
250 g mangokött i tärningar (fryst)
2 dl riven ost
1 dl salta jordnötskärnor

Annons

Sås:
1 msk curry
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 msk konc kalvfond
1/2 dl chilisås
2 dl matlagningsgrädde

Servering:
kokt ris
sallad

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Skiva fläskfilén och blanda skivorna med soja. Strimla baconet.
2. Stek fläskfilen i smöret. Salta och peppra. Tag upp och stek baconet.
3. Sås: Stek curry i smör i en kastrull. Pudra i mjölet och blanda. Späd med vatten, fond, chilisås och grädde. Låt allt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg köttskivorna och hälften av mangobitarna i en gratängform och häll över såsen. Strö över riven ost och gratinera i ca 15 minuter.
5. Ta ut formen. Strö över resten av mangobitarna och jordnötter. Servera med kokt ris och sallad.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons