Fort gjort – grönkålspasta med ost och valnötter – recept

Fort gjort – grönkålspasta med ost och valnötter – recept
På bara 20 minuter fixar du den här ljuvliga pastarätten. Spänstigt med grönkål, krispigt med valnötter och krämigt med parmesanost.
Annons
Lättlagat med mycket smak! Fräs grönkålen och blanda med pesto, valnötter och parmesanost. Topp med ev med skinka.
Supergott både till vardags och festligt att bjuda. Foto: Lisa Björner

Pasta med grönkål, valnötter och ost – recept

4 portioner
20 minuter

Ingredienser
1 squash
250 g färsk grönkål riven i småbitar
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
2 krm peppar
500 g färsk pasta
50 g valnötter
250 g paprikapesto
100 g riven parmesan
100 g parmaskinka

Annons

Servering
ev parmaskinka
vitlöksbröd

1. Skär squashen i småbitar och stek den och grönkålen i olja i en stekpanna. Pressa över vitlök och strö över salt och peppar.
2. Koka pastan enligt beskrivningen på paketet. Grovhacka valnötterna.
3. Blanda den kokta pastan med peston och grönkålsfräset. Strö över valnötter och riven ost. Servera tex med parmaskinka och vitlöksbröd.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons