Fransk Kycklingfilé i dragonsås

Kycklingfilé med dragonsås
Här är en riktigt god kycklinggryta med smak av dragon som är enkel att tilllaga och riktigt god att njuta av.
Annons

Kycklingfilé med dragonsås

4 personer
500 g kycklingfilé, gärna majskyckling
2 msk vetemjöl
2 msk smör, att steka i
Salt och peppar
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk torkad dragon
1 1/2 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin
1 dl matlagningsgrädde

Annons

Garnering:
krasse, färsk

Ugnsbakad delikatesspotatis:
800 g delikatesspotatis
2 msk rapsolja
Salt, efter smak
peppar, efter smak
1 dl persilja, hackad

Sätt ugnen på 200 grader

Vänd kycklingfilén i mjölet och stek i smöret, krydda med salt och peppar, ta upp och ställ åt sidan.

Annons

Skala och hacka schalottenlöken och vitlök, låt den mjukna i lite matfett, tillsätt dragon, kycklingbuljong, vin och matlagningsgrädde, smaka av med salt och peppar.  Skär kycklingen i skivor och lägg ner i såsen, låt sakta puttra 10 minuter. Klipp över färsk krasse.

Dela potatisen mitt itu, lägg på plåt med bakplåtspapper, ringla över rapsolja och ställ in i ugn ca 35 minuter. Krydda med salt, peppar och strö över hackad persilja.

Recept av Janet Gustavsson
Foto Erik Karlsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons