Seg, söt och PERFEKT krämig fransk nougat

Seg, söt och PERFEKT krämig fransk nougat
Lär dig göra lyxigt och läckert påskgodis som en riktig konditor. Här får du Daniel Roos recept på en underbart god, seg och oemotståndlig fransk nougat.
Annons
Koka konditorn Daniel Roos underbara nougat. Ljuvligt gott där en bit blir gärna till två, tre eller många fler!

Fransk nougat – recept

Fransk nougat är lite pyssligt att koka men åh vad det smakar underbart!
• 16 st
0,6 dl vatten
2 dl strösocker
0,8 dl glykossirap
1 dl honung
2 äggvitor
½ dl strösocker
3 dl hackade mandlar
1 ½ dl hackade pistaschmandlar

Annons

DOPPNING
200 g mörk choklad

Annons

1. Koka vatten, strösocker, glykossirap och honung till 140° till en karamell. Vispa under tiden äggvita och socker till en fluffig maräng med en elvisp eller i en matberedare.
2. Häll ner karamellen i marängen, vispa smeten några minuter och tillsätt sedan mandlarna.
3. Vispa smeten på medelhastighet några minuter så att den svalnar något. Häll ut smeten på bakpapper och kavla ut den ca 1–11/2 cm tjock.
4. Skär fina bitar av nougaten. Smält chokladen över varmt vattenbad och doppa sedan nougaten.

Recept: Daniel Roos i samarbete med Dansukker
Bild: Christina Uhlin

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons