Fransk plommonkaka

Fransk plommonkaka
Läckrast plommonkaka du kan tänka dig! Servera gärna med en klick vispad grädde.
Annons

Fransk plommonkaka – recept

6 personer
3 dl standardmjölk
1 dl vetemjöl
4 ägg
1 msk nystött kardemumma
1 tsk mald kanel
1 dl strösocker
6–7 plommon, halverade och urkärnade
25 g smör
2 msk rörsocker eller pärlsocker

Annons

Servering:
vispad grädde smaksatt med lite kardemumma

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Vispa samman mjölk och mjöl till en slät smet.
3. Tillsätt ägg, halva mängden kardemumma, kanel och strösocker. Vispa till en slät smet.
4. Smörj en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i formens botten. Lägg ner plommonen med den kupade sidan uppåt. Häll smeten över. Hyvla över smör, och strö över socker.
5. Grädda i ugnen tills kakan har stannat och stelnat helt, ca 35–40 minuter. Känn med sticka att kakan är färdig. Täck över med folie om det behövs.
6. Servera plommonkakan med vispgrädde smaksatt med mald kardemumma.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons