Fräsch ananassorbet – naturligt fri från gluten och laktos

Fräsch ananassorbet – naturligt fri från gluten och laktos
Festa till det med en fräsch och läskande ananassorbet!
Annons

Ananassorbet

4 personer

3 msk strösocker
5 msk vatten
2 citroner, pressad saft
425 g krossad ananas i juice
1 äggvita
Servering:
2 passionsfrukter

1. Blanda socker, vatten och citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt småputtra ett par minuter tills det tjocknat något. Ta kastrullen från värmen och låt svalna helt.
2. Mixa sockerlag och krossad ananas med spad väl, annars blir sorbeten trådig.
3. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner i ananasblandningen.
4. Med glassmaskin: Kör smeten i 20 minuter och låt sorbeten stå i frysen i minst 2 timmar.
5. Utan glassmaskin: Lägg sorbeten i en burk med lock och låt stå i frysen, ca 3 timmar. Rör i smeten några gånger för att undvika iskristaller.
6. Vid servering: Ta fram sorbeten ur frysen 20 minuter innan servering. Garnera med passionsfrukt.

Annons

Recept och foto: Jenny Bennheden Carpvik

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons