Fräsch thaigryta

Thailändsk gryta
Annons

AR Festliga vardagsrätter Janet Gustavsson

4 personer

500 g kycklingfilé
1 msk smör
1 msk riven färsk ingefära
salt, peppar
2 lime, skal + saft
1 tsk malen koriander
1 knivsudd chiliflingor
2 dl kycklingbuljong, 1 tärning
2 dl kokosmjölk
2 stjälkar salladslök
2 dl gröna ärter
75 g salladsärter (sugar snaps)
1 röd paprika

Annons

Strimla kycklingfilén och bryn den lätt i smöret i tjockbottnad kastrull. Tillsätt riven ingefä­ra, salt och peppar. Strö över skalet från 1 lime och pressa i saften. Krydda med koriander, chiliflingor och häll över ko­kosmjölken och buljongen.

Låt puttra 15 minuter. Skär den andra limen i klyft­or och lägg vackert i grytan, strö över hackad salladslök, sugar snaps och fint strim­lad röd paprika och lätt förvällda ärter.

Av: Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Här hittar du fler middagstips med asiatiska smaker:
Falukorvsgryta med asiatisk flirt
Fläskfilé med asiatiskt sällskap

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons