Frasigt god lyxpizza med päron och ädelost

Smördegspizza med päron och ädelost
Snabbaste pizzan gör man på smördeg! Päron och ädelost är kanske inte den vanligaste toppingen på en pizza, men testa så får du se hur gott det är!
Annons
Smördegspizza med päron och ädelost
Frasig smördeg, krämig ädelost och sött päron – en kombination skapad i himmelriket! Foto: Pontus Ferneman

Recept smördegspizza med päron och ädelost

1 port

1 smördegsrulle
2 msk crème fraiche
1 äggula
salt och peppar
1 päron
50 g ädelost
1/2 msk flytande honung

Ugn 200°


Gör så här

1. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Klipp degen i tre delar. Spara två av delarna, de går utmärkt att frysa till ett senare tillfälle.

Annons

2. Blanda crème fraichen med halva äggulan, salta och peppra. Bred krämen på degplattan, lämna 1 cm fritt från kanten.

3. Kärna ur och skär päronet i tunna skivor och lägg dem på krämen. Smula ädelosten över päronen. Ringla honung över.

4. Pensla kanterna med den återstående äggulan. Grädda 25–30 min.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons