Fredagsmys med tacopaj

tacopaj
Här är en riktig favorit! Bjud på vår tacopaj till fredagsmyset.
Annons

tacopaj

6 personer
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör, kallt
2-3 msk iskallt vatten

Fyllning:
500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 dl röd salsa, valfri styrka
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
2 dl riven ost
125 g körsbärstomater

Annons

Garnering:
jalapeno, skivad på burk
salladsblad
5-6 körsbärstomater
1/4 paprika
tortillachips, saltade

Nyp ihop mjöl och smör för hand eller kör i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma till en boll, plasta in och lägg i kylen 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.

Sänk ungsvärmen till 200 grader.

Bryn köttfärsen och rör ner tacokryddan. Tillsätt salsa och vatten och låt puttra i 5 minuter. Ta pannan av värmen.

Rör ihop crème fraiche, majonnäs och 1 dl av osten och rör sedan ner i färsen. Häll röran i pajskalet och strö över resten av osten. Halvera tomaterna och lägg dem ovanpå.

Grädda i mitten av ugnen ca 30-40 minuter, tills pajen fått fin färg. Låt svalna något. Garnera med strimlad sallad, jalapeno, delade tomater, paprikastrimlor och tortillachips.

Recept av Ylva Porsklev
Foto Emma Eriksson

Recept till fredagsmys

Tacogratäng
Recept: Tacogratäng

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons