Fröpanerade kycklingfiléer i tomatsås

Fröpanerade kycklingfiléer i tomatsås
Panering behöver inte alltid betyda ströbröd. Dessa delikata kycklingfiléer är fröpanerade och ugnsbakas i tomatsås!
Annons
Kycklingen blir knaprig när den paneras med fyra sorters fröer!

Recept: Fröpanerade kycklingfiléer i tomatsås

Portioner: 4 pers
Tid: 40 min

  • 4 kycklingbröstfiléer, ca 600 g
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 msk solroskärnor
  • 2 msk pinjenötter
  • ½ dl pumpakärnor
  • 2 msk sesamfrön
  • 4 salladslökar

Tomatsås

  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl finhackad gul lök

Servering

  • 500 g vit sparris
  • ev pressad potatis

Så här lagar du fröpanerade kycklingfiléer i tomatsås:

  1. Vänd filéerna i olivolja. Krydda dem runtom med salt och peppar. Hacka fröerna fint och panera filéerna i blandningen. Sätt ugnen på 175°.
  2. Stek filéerna på bägge sidor tills fröblandningen får lite färg. Ta sedan upp filéerna från pannan.
  3. Tomatsås: Häll de krossade tomaterna i pannan och koka med smulad buljongtärning och finhackad gul lök i ca 10 minuter.
  4. Dela salladslöken på längden och lägg i pannan med tomatsås tillsammans med kycklingen. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter.
  5. Tillaga sparrisen under tiden. Skär bort ca 3 cm av änden på sparrisen. Skala från knoppen och bakåt med en potatisskalare. Koka i lättsaltat vatten 8–10 minuter beroende på tjocklek.
  6. Servera kycklingen med nykokt vit sparris och pressad potatis.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman

Annons

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons