Frukostbullar med aprikoser och chiafrön

Baka matbröd med chiafrön
Njut av chiafrallor med härliga frön och gryn som håller dig mätt och glad länge.
Annons

Baka matbröd med chiafrön

Gör degen på kvällen, låt jäsa i kylskåp över natten och baka ut på morgonen.

16 bullar
1/4 pkt jäst
5 dl vatten, kallt
1/2 msk salt
1/2 dl rapsolja
10 dl vetemjöl
10 aprikoser, grovhackade
2 msk chiafrön eller linfrön
2 dl grahamsmjöl

Annons

Pensling:
ägg

Garnering:
chiafrön eller linfrön

Sätt ugnen på 250 grader.
Rör ut den smulade jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja, vetemjöl, aprikoser, chiafrön och grahamsmjöl. Arbeta till en smidig deg.

Plasta in bunken och låt jäsa i kylskåp 8–10 timmar.

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, knåda den lätt och dela den i 16 bitar. Rulla till bullar och lägg på
bakpappersklädd plåt.

Låt jäsa under bakduk 30 minuter.

Pensla bröden med ägg och strö över chiafrön. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

Recept av Ylva Porsklev
Foto Emma Eriksson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons