Fryst cheesecake med tropiska smaker

En underbar fryst cheesecake med en tropisk touch av kokos, mango, lime och syrlig passionsfrukt!
Annons
Denna frysta pärla av tropiska frukter på cheesecake smakar himmelskt.

Recept: Fryst cheesecake med tropiska smaker

Antal: 12–14 bitar
Tid: 30 min + 4 tim i frys

Mer cheesecake: Cheesecake med plommon

Botten

  • 12 digestivekex
  • 2 dl riven kokos
  • 20 g smält smör

Fyllning

Annons
  • 4 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 300 g färskost
  • 2 dl turkisk yoghurt, 10 % fett
  • 2 dl florsocker
  • 2 limer
  • 190 g mangopuré, färdigköpt eller hemmagjord
Annons

Garnering

  • 1 mogen mango
  • 4 passionsfrukter
  • skalet av 1 lime
  • citronmeliss eller mynta

Så här bakar du fryst cheesecake med tropiska smaker:

  1. Mixa digestivekex och kokos till ett mjöl, blanda med smält smör till en grynig massa och tryck ut i en avlång sockerkaksform som är klädd med plastfolie.
  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt stå i ca 5 minuter.
  3. Koka upp grädden. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur. Smält dem sedan i den varma grädden. Låt svalna något.
  4. Vispa ihop färskost, turkisk yoghurt, florsocker samt skal och saft från limerna till en slät smet. Vänd försiktigt ner grädden och häll smeten i formen.
  5. Fördela mangopurén över fyllningen och blanda slarvigt ihop med en gaffel. Låt stå i frysen minst 4 timmar.
  6. Ta fram kakan ca 30 minuter före servering. Garnera med skivad mango och urgröpt passionsfrukt och riv över lite limeskal. Lägg på citronmeliss eller mynta.

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin

Annons

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons