Snabb butterkaka med saffran

Saffransbutterkaka i långpanna
Annons

Saffransdoftande fuskbutterkaka i långpanna

ca 28 bitar
2/3 sats grunddeg till saffransvetebröd

Fyllning
100 g smör (rumstemp)
½ dl strösocker
ca 200 g riven mandelmassa
½ dl grovt hackade pistaschnötter

Pensling & garnering
ägg
ev pistaschnötter
florsocker
Ugn 175°

Annons

 

Gör så här

1. Gör grunddegen och låt den jäsa en gång enl recept. Kavla eller platta ut degen i en långpanna, ca 25×35 cm.

2. Fyllning: Blanda ingredienserna.

3. Tryck fördjupningar i degen. Klicka i fyllningen. Låt jäsa under duk i ca 30 min.

Annons

4. Pensla med ägg och strö ev på pistaschnötter. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 min. Låt kakan svalna. Sikta över florsocker.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons