Färsfyllda auberginer med fetaost

Färsfyllda auberginer med fetaost
Rökt chilipulver ger spännande och fyllig smak åt färsen som du gratinerar i urgröpta auberginer. Toppa med fetaost och chili!
Annons
Fylld-aubergine-med-fars-och-fetaost-recept
Aubergine fylld på läckert sätt av färs, chili och fetaost – enkelt att laga i ugnen!

Fylld aubergine med färs och fetaost – recept

Smakrik lunch eller middag med aubergine fylld med färs och fetaost. Enkelt att göra i ugnen och smakrikt av chili, örter och vitlök!

Annons

• 4 pers • 1 tim

2 små auberginer
salt
½ dl olivolja
300 g nöt- eller lammfärs
rapsolja till stekning
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chilipulver
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl kalvbuljong
2 dl tomatjuice
1 tsk rivet citronskal
salt och peppar

Topping
2 gröna chilifrukter
50 g fetaost
2 msk flytande honung
ev lite färska örter

1. Sätt ugnen på 175°. Dela auberginerna på längden och strö salt över snittytorna. Efter ca 20 minuter, torka bort vätskan och ringla lite olivolja över.
2. Baka auberginerna i ugnen i ca 20 minuter. Gröp ur dem och finhacka innanmätet. Höj ugnsvärmen till 200°.
3. Bryn färsen i en stekpanna i lite rapsolja. Krydda med paprikapulver och chilipulver. Finhacka lök och vitlök och rör ner i färsen ihop med auberginehacket. Låt fräsa med någon minut under omrörning.
4. Häll på kalvbuljong och tomatjuice och låt färsen koka i 5–8 minuter. Koka inte bort all vätska. Smaka av med citronskal, salt och peppar.
5. Lägg auberginehalvorna i en eldfast form och fördela färsen i skalen. Halvera och kärna ur chilin och lägg en halva på varje aubergine. Smula fetaost över och ringla till sist över honung.
6. Gratinera i ugnen 20–25 minuter. Garnera eventuellt med färska örter och servera med en enkel sallad.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons