Pasta med fylld lövbiff

fylld-lovbiff-med-soltorkade-tomater-recept
Bjud på fylld lövbiff med italienska smaker. Perfekt både till vardag och fest.
Annons

 

fylld-lovbiff-med-soltorkade-tomater-recept
Fylld lövbiff med soltorkade tomater är en riktig höjdare!

Fylld lövbiff med soltorkade tomater – recept

Lövbiff passar både som festmat och vardagsmat. Lättlagat och gott recept på fylld lövbiff med soltorkad tomat, dijonsenap och vitlök som du serverar med en smakrik pasta med cocktailtomater, rucola, basilika och pinjenötter.

Annons

• 2 pers • 25 min

2 lövbiffar
2 soltorkade tomater
1 vitlöksklyftor
1 msk fransk senap
salt
peppar
smör till stekning

Pasta
250 g tagliatelle
½ ask cocktailtomater, ca 125 g
½ rödlök
ca 4 dl rucola
ca 10 blad färsk basilika
2 msk olivolja
ev rostade pinjenötter eller solrosfrön

1. Finhacka soltorkade tomater och vitlöksklyftor. Blanda med senap och fördela över biffarna. Salta, peppra och vik ihop.
2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Dela de färska tomaterna på mitten och skär rödlöken i tunna skivor.
3. Blanda alla ingredienser till pastan, salta och peppra.
4. Hetta upp smöret i en stekpanna. När smöret börjar skifta färg är det dags att lägga i lövbiffarna. Stek på hög värme 1 minut på var sida utan att sänka värmen. Krydda med salt och peppar. Servera till pastan.
Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons