Pastarullar med svamp och spenat

Fylld pasta med svamp och ricottaost recept
Middag för två – pastarulle fylld med ost, fräst spenat, svamp och vitlök. Toppa med smakrik pecorino!
Annons
Fylld pasta med svamp och ricottaost recept
Enkelt recept på pasta fylld med svamp och ricottaost!

Fylld pasta med svamp och ricottaost – recept

Enkelt recept på fylld pasta med svamp och ricotta ost som du enkelt gör med lasagneplattor. Perfekt till vardags och klart på 30 minuter!

Annons
Annons

• 2 pers • 30 min

2 färska lasagneplattor
125 g tinad bladspenat
75 g skogschampinjoner
1–2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja till stekning
salt och peppar
100 g ricottaost
1 dl riven pecorinoost

Annons

Servering
ca 10 blad färsk salvia
2 msk smält smör
3 msk rostade pinjenötter
sallad

1. Lägg pastaplattorna omlott så att de bildar en fyrkant. Krama ur vattnet från spenaten och hacka den grovt. Skiva champinjonerna. Skala och skiva vitlöken.
2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Fräs spenaten, svampen och vitlöken tillsammans. Salta och peppra.
3. Blanda ricottan med de frästa grönsakerna och bre blandningen över pastaplattorna. Rulla ihop till en rulle. Rulla in pastarullen i en ren handduk och knyt ihop ändarna med bomullssnöre. Bind även ett snöre om mitten av rullen. Koka rullen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
4. Ta upp rullen och ta bort handduken. Skär pastarullen i lagom breda bitar. Riv pecorinoosten över.
5. Finstrimla salvian och blanda den med smält smör och pinjenötter. Servera röran till pastarullen. Ha gärna en sallad till.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons