Macka med tonfiskröra

fyllda-brod-med-tonfisk-recept
Matiga mackor med tonfisk, potatis och sardeller stillar hungern på bästa sätt. Perfekt att packa ner i picknick-korgen!
Annons
fyllda-brod-med-tonfisk-recept
Fyllda bröd med tonfisk är perfekt mat på picknicken.

Fyllda bröd med tonfisk – recept

• 4 pers • 20 min

4 surdegsfrallor
4 små kokta potatisar
5 sardeller
4–6 rädisor
5 cm purjolök
1 burk tonfisk i vatten, 150 g
1 dl majonnäs
2 msk kapris
persilja

Annons

1. Dela bröden med en kniv. Skär potatisen i mindre bitar och fördela på underdelarna.
2. Hacka sardellerna, skiva rädisorna och purjolöken. Mosa ihop avrunnen tonfisk med majonnäs, kapris och sardeller. Fördela över potatisarna och garnera med purjolök, rädisor och lite persilja.
3. Vira in bröden i något trevligt papper, lägg dem gärna i en brödform och packa ner i korgen.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons