Fyllda färsbiffar i senapssås – recept

Fyllda färsbiffar i senapssås – recept
Något alldeles extra blir färsbiffarna med en fyllning av äpple och plommon. Servera i gräddig sås med sting av senap!
Annons
Massor av gott i mitten!
Med mums i mitten!

 

Fruktfyllda färsbiffar

4 port
Tid: ca 25 min

500 g köttfärs
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk mald ingefära
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1/2 riven gul lök
8–12 kärnfria katrinplommon
1/2 äpple i klyftor
1 msk smör

Annons

Sås:
3 dl sky + köttbuljong
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
1 msk soja
1 msk fransk senap
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Garnering:
2 finhackade äpplen
mynta eller persilja

1. Blanda samman färs, salt, peppar, ingefära, ägg, potatismjöl, mjölk och lök. Forma 8–12 biffar.
2. Tryck in ett plommon och en bit äpple i varje biff.
3. Stek biffarna i stekpannan med smör ca 5 min per sida. Ta vara på skyn.
4. Häll alla ingredienser till såsen i en kastrull, koka upp under omrörning. Sjud såsen 5 min. Häll såsen över biffarna och värm.
5. Strö äpple och mynta eller persilja över biffarna, servera med kokt potatis och broccoli.
Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

stekpanna

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons