Fyllda kanelbullar med hasselnötter

Fyllda kanelbullar med hasselnötter
Baka läckra kanelbullar med smak av hasselnötter. Garanterat en succè!
Annons

Fyllda kanelbullar med hasselnötter – recept

30 st
50 g jäst
3 dl mjölk
2 ägg
125 g rumsvarmt smör
3 msk strösocker
1/2 tsk salt
ca 10 dl vetemjöl

Fyllning:
1 dl hasselnötter
125 g smör
1 dl strösocker
2 msk kanel

Annons

Pensling:
uppvispat ägg

Glasyr:
3 dl florsocker
ca 1 msk vatten

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37°, häll över jästen och rör om tills den lösts upp. Rör ner ägg, smöret i bitar, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin tills den är smidig. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
3. Fyllning: Mal nötterna och rör ihop med smör, socker och kanel.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en fyrkant. Skär i rutor, 9×9 cm, och lägg en klick fyllning på varje. Vik in hörnen på rutorna mot mitten och tryck till.
5. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna.
6. Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och glasera bullarna.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons