Fyllda pepparkakor – lättfixat – recept

Fyllda  pepparkakor – lättfixat – recept
Gör en härlig kräm av crème fraiche, apelsin och lingon. Vispa ihop och lägg den som en fyllning mellan två pepparkakor.
Annons
Dubbelgott! Funkar utmärkt med färdigköpta pepparkakor.
Sprita eller klicka ut fyllningen mellan pepparkakorna. Foto: Olof Abrahamsson

Fyllda pepparkakor – recept

15 stycken
20 minuter

Ingredienser
30 pepparkakor
2 dl creme fraiche 34%
2 msk florsocker
1 msk koncentrerad apelsinjuice
finrivet skal från 1/2 apelsin
ca 1/2 dl lingon + till garnering

Annons

Gör så här
1. Lägg hälften av pepparkakorna på en bricka.
2. Vispa crème fraiche länge tills den blir tjock med florsocker. Smaka av med apelsinjuice och apelsinskal.
3. Häll blandningen i en sprits och spritsa den kakorna. Tryck ner några lätt tinade lingon. Lägg på resterande pepparkakor.
4. Garnera ev med en spritsad topp om det finns fyllning kvar. Förvara i frys.
Pst… kakorna mjuknar vid förvaring i rumstemperatur.

Prova också: Snabba saffranssnitt

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons