Fyllda valnötskakor

Annons

Valnotskakor

Dubbelt så gott!

ca 18–20 st
Tid: ca 40 min

Botten:
50 g valnötter
2 äggvitor
2 dl florsocker

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 msk kakao

Garnering:
30 g smält choklad

1. Mal valnötterna. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt florsockret lite i taget under vispning. Vänd ner valnötterna.

Annons
Annons

2. Klicka eller spritsa ut 36–40 jämnstora kakor på bakpappersklädda plåtar. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 15 min. Låt kallna.

3. Rör ihop smör och florsocker och blanda i kakaon. Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan. Smält mörk choklad, spritsa eller ringla med svepande rörelser över kakorna.

AV MARIANNE LILJENBER
FOTO: OLOF ABRAHAMSSON

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons