Världens godaste – och sötaste – vaniljbullar!

Världens godaste – och sötaste – vaniljbullar!
Här är receptet du gärna bakar med barn och barnbarn – söta och fluffiga små kaniner fyllda med len vaniljkräm!
Annons

"}" data-sheets-userformat="{"2":513,"3":{"1":0},"12":0}">

Baka söta små kaniner

Sugen på att pyssla i köket till påsk? Baka rara små kaniner fyllda med vaniljkräm efter vårt enkla recept. Vi visar hur du gör de små sötnosarna – klicka på bilden för att starta bildspelet.

Fyllda vaniljbullar – recept

Gott och enkelt recept på fyllda vaniljbullar med vaniljkräm. Perfekt att baka till påsk tillsammans med barn och barnbarn!

Annons

• ca 22 st

Annons

25 g jäst för söta degar
2 ½ dl fingervarm mjölk
¾ dl vit sirap
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
100 g rumsvarmt smör eller margarin
ca 7 ½ dl vetemjöl

Fyllning
50 g smör eller margarin
½ dl socker
1 ½ msk marsanpulver för kokning
1 ½ tsk vaniljsocker

Garnering
korinter

Pensling och doppning
smör eller margarin
1 dl socker
½ tsk vaniljsocker

1. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt den fingervarma mjölken. Rör om tills jästen är upplöst.Tillsätt sirap, salt, vaniljsocker och ägg. Klicka ner matfettet och tillsätt 5 dl av vetemjölet. Arbeta snabbt samman till en slät men lös fördeg. Täck den med en bakduk och låt vila i bunken i ca 45 minuter.
2. Medan degen vilar blandas samtliga ingredienser till fyllningen. Klicka ut fyllningen på en bit plastfilm och rulla samman till en fingertjock längd som får ligga fryskallt tills den ska användas. Är fyllningen riktigt kall är den lättare att arbeta med och kladdar mindre då bullarna ska fyllas.
3. Tillsätt det sparade vetemjölet i degen och arbeta samman den blank och smidig.
4. Stjälp ut degen på mjölad arbetsbänk och dela upp den i längder. Dela dessa i bullbitar som formas till runda släta bullar.
5. Ta fram den kalla smörfyllningen och skär upp den i mindre bitar. Tryck en lätt fördjupning i ena sidan på varje bulle och lägg dit en bit fyllning.
6. Nyp samman degen så att den sluter tätt runt fyllningen. Vänd bullarna och lägg dem på bakpappersklädd plåt med skarven i botten. Tänk på att lägga alla bullar på samma håll så att du vet i vilken sida fyllningen finns. Spara en liten degbit till svansarna.
7. Klipp öron i sidan utan fyllning och dra dem lätt bakåt på kaninkroppen. Tryck en lätt fördjupning i bakdelen och tryck fast små runda degkulor som formats av den sparade degbiten. Tryck sist fast korinter till ögon.
8. Låt bullarna jäsa till knappt dubbel storlek, 30–40 minuter. Sätt ugnen på 250°. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 minuter.
9. Pensla smält smör tunt över de avsvalnade bullarna. Doppa dem i socker och vaniljsocker som blandats samman.

Annons

Av Irene Ingelmark
Bild: Fredrik Ödman

 

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons