Blåbärsfyllda gifflar med vit choklad

blabarsgifflar-recept-puff
Bullarna döljer inte bara goda blåbär utan det finns även vit choklad i fyllningen. Mums för läckra gifflar med fyllning!
Annons
blabarsgifflar-recept
Inuti gifflarna gömmer sig både blåbär och vit choklad.

Recept saftiga gifflar med blåbär

16 st

25 g jäst
2 dl mjölk, rumstemp
½ dl strösocker
1½ krm salt
1 äggula
6–6½ dl vetemjöl
100 g smör, mjukt
½ tsk bakpulver

Fyllning
50 g vit choklad
1 msk smör, mjukt
1 msk strösocker
ca 1 dl blåbär (gärna frysta otinade)

Annons

Pensling
1 ägg

Glasyr
1½–2 tsk vatten
1½ dl florsocker
några droppar röd hushållsfärg

Ugn 225°

Gör så här

1. Smula ner jästen i en skål och lös upp den i mjölken. Tillsätt socker, salt, äggula och ca hälften av mjölet.

2. Klicka i smöret och rör samman till en deg. Tillsätt resten av mjölet (spara lite till utbakningen) blandat med bakpulvret. Arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa under duk, ca 50 min.

3. Fyllning: Hacka chokladen fint. Rör samman smör, socker och choklad. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje del till en rundel, ca 28 cm i diam. Skär varje rundel i 8 snibbar.

4. Lägg en klick fyllning och några blåbär på varje snibb. Rulla samman till gifflar. Lägg dem på plåt med bakpapper. Låt jäsa under duk, ca 40 min.

5. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda 7–8 min.

6. Glasyr: Blanda vatten, florsocker och hushållsfärg. Garnera gifflarna.

 

Läs mer:

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons