Glöggkokta päron

Glöggkokta päron recept
Enkelt och läckert dessert med glöggkokta päron! Servera med chokladgrädde och pistachmandel.
Annons

Glöggkokta päron recept

Glöggkokta päron

4 personer
4 små päron
5 dl glögg, med eller utan alkohol
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
3 msk hackade pistaschmandlar

1. Skala päronen. Behåll skaften.
2. Koka upp glöggen. Lägg i päronen och låt sjuda, ca 20 minuter; päronen ska vara mjuka men inte sönderkokta. Låt päronen stå kvar i glöggen ett par timmar.
3. Hacka chokladen och smält den över vattenbad.
4. Vispa grädden. Vänd ner chokladen i grädden. Låt stå i kylen, minst 1 timme.
5. Vid servering: Fördela chokladgrädden i 4 skålar och lägg ett päron i varje skål. Strö pistaschmandel över.

Annons

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Pontus Ferneman

Annons

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons