Glutenfri äppelkaka – saftig och god!

Baka glutenfri äppelkaka
Baka med naturligt glutenfritt mjöl. Här bjuder vi på en saftig äppelkaka smaksatt med kokos.
Annons

Baka glutenfri äppelkaka

10-12 bitar

Till formen:
1 msk smör
1 msk riven kokos
1 msk socker

Smet:
1 dl potatismjöl
2 dl mandelmjöl
3 dl florsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl riven kokos
150 g mjukt smör
2 ägg
1 dl vaniljyoghurt

Annons

Fyllning:
3 äpplen

Servera med:
5 dl vaniljsås, vaniljglass eller vaniljkvarg

Sätt ugnen på 175°.

Pensla en bakform, 24 cm i diameter, med smält smör. Strö formen med kokos och socker.

Blanda potatismjöl, mandelmjöl, florsocker, vaniljsocker, bakpulver och riven kokos. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig massa. Tillsätt ägg och yoghurt. Blanda väl och häll smeten i formen.

Skala och kärna ur äpplena. Skiva tunt och lägg dem tätt i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt den svalna några minuter i formen innan du lägger över den på ett fat. Servera kakan ljummen, gärna med vaniljsås, glass eller vaniljkvarg.

Titta in i vår glutenfria receptbank >>

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons