Glutenfri brownie med nötter och chokladfluff

glutenfria brownies
Baka läckra och saftiga rutor i långpanna. De är både lättbakade och fantastiskt goda!
Annons

glutenfria brownies
Fantastiskt god brownie, kakan blir bara bättre om den får stå och vila lite. Servera kakorna med lite vispgrädde eller med resten av fluffet om du fick något över.

Ca 24 bitar

50 g hackade hasselnötter
50 g hackade valnötter
250 g smör eller margarin
2 dl kakao
4 ägg
4 1/2 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl mandelmjöl
1/2 tsk bakpulver

Annons

Chokladfluff:
3 dl vispgrädde
1/2 dl kakao
1/2 dl socker

Garnera med:
vita chokladknappar ca 2-3 msk
Sätt ugnen på 175°.

Smält matfettet i en kastrull och sikta ner kakao. Vispa samman ägg och socker. Rör ner kakaoblandningen, salt, vaniljsocker och nötter. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.

Bred ut smeten i en bakpappersklädd form, ca 20×30 cm. Grädda i ugnens mitt ca 30 minuter, känn med sticka. Ta ut, låt svalna och skär i rutor.

Blanda siktad kakao med lite av vispgrädden så att kakaon löser sig. Tillsätt resten av kakaon. Låt blandningen stå ca 15 minuter. Tillsätt strösocker och vispa till en fluffig grädde som du brer eller spritsar ut på rutorna.

Tips! Chokladgrädden som blir över kan du servera till kakorna.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Följ vår bloggareglutenfria godsaker – titta in här >>

anneli andersson glutenfria godsaker

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons