Cheesecake med vit choklad och jordgubbar

glutenfri-cheesecake-med-jordgubbar-recept
God och glutenfri cheesecake med jordgubbar, vit choklad och botten av pumpakärnor, torkade aprikoser och kokosfett.
Annons
glutenfri-cheesecake-med-jordgubbar-recept
Glutenfri cheesecake med jordgubbar och vit choklad – snabbakad och smarrig efterrätt.

Glutenfri cheesecake med jordgubbar – recept

● ca 12 pers

Botten
4 dl pumpakärnor
20 torkade aprikoser, ca 150 g
3 msk kokosfett

Fyllning
300 g vit choklad
2 burkar mascarponeost à 250 g
3 dl jordgubbsmarmelad med fast konsistens, ca 400 g
ca 5 jordgubbar

Annons

1. Botten: Mixa ihop alla ingredienserna i en matberedare till en fin massa som börjar gå ihop. Tryck ut i en bakpappersklädd liten långpanna, ca 20×25 cm. Ställ i kylen.
2. Smält chokladen över varmt vattenbad. Blanda ner mascarponeosten och värm på tills krämen är slät. Ta bort från vattenbadet.
3. Värm jordgubbsmarmeladen så den blir lite flytande och rör ner slarvigt i mascarpone- och chokladkrämen. Bre ut över bottnen i formen. Skiva jordgubbarna och lägg ut på krämen så de får stelna med. Låt stå i kylen tills fyllningen satt sig och stelnat, 30–40 minuter.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons