Lättbakad glutenfri jordgubbskaka utan socker

Lättbakad glutenfri jordgubbskaka utan socker
Gör en lättbakad jordgubbskaka med färska bär. Smarrigt gott utan varken gluten eller socker. Välj laktosfritt smör, vaniljsås och grädde så blir den även laktosfri.
Annons
Mums! Enkel gluten- och laktosfri kaka med färska jordgubbar.
Fikagott med sommarsmak! Ulrikas gluten- och sockerfria jordgubbskaka. Foto: Malte Danielsson

Recept Jordgubbskaka

179 kcal/portion
6 port
30 min

Ingredienser
1 ägg
1 dl sukrin melis
1 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1 msk maizena majsstärkelse
50 g smält smör
15 jordgubbar
sukrin melis – att pudra över

Annons

Till servering:
vaniljsås eller vispad grädde

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser och häll i en bakplåtspappersklädd brödform. Tryck ner jordgubbarna i smeten.
2. Grädda i 200°, 30 min. Låt svalna och pudra över sukrin melis.
3. Servera med vaniljsås eller vispad grädde.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons